Sammenfatning af opgaver og ansvar
Nedenstående er en sammenskrivning af de forskellige opgaver som de forskellige aktører har under praktikken. Hensigten er at give en oversigt over opgaver og ansvar for praktiksamarbejdet.
Nedenstående er en sammenskrivning af de forskellige opgaver som de forskellige aktører har under praktikken. Hensigten er at give en oversigt over opgaver og ansvar for praktiksamarbejdet.
Praktikinstitutionen er ansvarlig for at den studerende får mulighed for at arbejde med opgaver gennem praktikken som bevirker, at praktikforløbet kan leve op til læringsmålene for praktikken.
Praktikinstitutionens ledelse har det overordnede ansvar for praktikforløbet, og stiller en ansvarlig praktikvejleder til rådighed. Den ansvarlige vejleder skal være en fagligt kvalificeret medarbejder, der som udgangspunkt er uddannet socialrådgiver/socialformidler og med erfaring fra socialt arbejde
Opgaver og ansvar for dig som praktikvejleder
Du har ansvaret for at den studerende har adgang til socialrådgiverfaglig vejledning og er bindeled til Socialrådgiveruddannelsen.
Du yder sparring til den studerende under udarbejdelse af dennes læringsplan og efterfølgende godkende den, samt være støttende i processen med at gøre læringsplanen til et styringsredskab under praktikken.
Du sikrer dig, at refleksionscirklen er udfyldt sammen med den studerende (skal ikke afleveres) forud for midtvejsstatus og deltager i dette møde.
Du er ansvarlig for at registrere den studerendes fravær løbende under hele praktikken og ved praktikforløbets afslutning at udfylde fremmødeerklæring (som findes i aktivitetsflowet i Praktikportalen) jf. rammen om fuld mødepligt i praktikken til den angivne dato. BEMÆRK: Fremmødeerklæringen er et prøveforudsættende element, hvilket betyder, at den studerende ikke kan gå til prøve på 4. semester uden at denne erklæring foreligger. Det er den studerendes ansvar at uploade fremmødeerklæringen i Praktikportalen.
Underviser godkender praktikplanen og er mødeleder ved midtvejsstatusmødet
Underviseren kan deltage i ekstra samtaler på praktikstedet, hvis der er behov
Underviseren forestår i udgangspunktet sammen med ekstern censor den mundtlige afprøvning af praktikken
Den studerende har mødepligt og overholder aftaler om mødetid og fravær
Den studerende skal orientere sig om og overholde, arbejdspladsens regler for f.eks. påklædning, rygning, pauser, brug af mobiltelefon og sociale medier
Den studerende skal udarbejde en individuel praktikplan samt faglige og personlige udviklingsmål, der tilgodeser praktikkens mål. Praktikplanen skal godkendes af underviseren for at kunne indstilles til ordinær prøve
Den studerende har ansvar for planlægningen og forberedelsen af den ugentlige vejledning
Den studerende skal udarbejde en skriftlig afsluttende eksamensopgave inden den mundtlige afprøvning af praktikken
Den studerende arbejder løbende med personlige og faglige udviklingsmål for praktikken. Det sker i form af praktikplanen og i forbindelse med drøftelse af status på praktikken ved midtvejsstatusmødet samt ved den afsluttende eksamen
Den studerende er opmærksom på evt. behov for ændring af de personlige og faglige udviklingsmål for praktikken
Den studerende har tavshedspligt, som vedvarer efter praktikkens ophør
Den studerende skal modtage professionsrettet vejledning fra socialrådgiveruddannelsen, såfremt socialrådgiveruddannelsen skønner, der er behov herfor.