Del

Hvad vil det sige at være studerende på Absalon?

Når du på din første studiedag træder over dørtærsklen til Professionshøjskolen Absalon, markerer det starten på dit nye liv som studerende.

Vores mål er at forberede dig til et arbejdsliv, som stiller krav til din selvstændighed og handlekraft. Et arbejdsliv hvor du vil få ansvar, og hvor du både skal være velfunderet i din teori og en god praktiker.

Vi har tilrettelagt dit studie sådan, at du med en arbejdsindsats på 41 timer om ugen kan forberede dig godt til at udføre din profession – både i teori og i praksis.  

Vi uddanner dig til selvstændighed og udfordringer
Uddannelsen består af forskellige læringsaktiviteter: Holdundervisning på campus, praktikforløb, gruppe- og projektarbejde, grundig forberedelse derhjemme og i studiegrupper m.m.

Den traditionelle holdundervisning er ikke det eneste sted, hvor du skal lægge din indsats. Ved at deltage aktivt i alle læringsaktiviteter får du et solidt fundament, der gør dig i stand til at klare en professionsbachelors spændende arbejdsdag med masser af udfordringer, selvstændige valg og ansvar. 

Praktikforløb

En del af studieaktiviteten foregår i praktikken. I praktikken får du lov at bruge den teori, du har lært, i en virkelig sammenhæng.

Som udgangspunkt er du sikret en praktikplads, når du går på en af Professionshøjskolen Absalon’s uddannelser. Dette gælder dog ikke på Diplomingeniøruddannelserne og Leisure Management.

Masser af hjælp, råd og vejledning undervejs
Som studerende har du ansvar for egen læring. Men der er også hjælp og vejledning at hente, når studielivet slår knuder.

På Professionshøjskolen Absalon vil du møde engagerede undervisere, som undervejs i din uddannelse guider dig til næste skridt i din udvikling som studerende.

Du kan snakke med vores studievejledere, når du skal have hjælp til studieteknik, dit studieforløb, eller hvis du har personlige problemer eller eksamensangst.

Dine medstuderende i Studenterrådet går du til, når du har brug for oplysninger om dine rettigheder som studerende, og hvis du har brug for vejledning om, hvordan du igangsætter studenteraktiviteter.  

Værdier og rammer for det gode studiemiljø
Et godt studiemiljø er alfa og omega for din trivsel og læring her på Absalon. Derfor har vi en række værdier, der sætter rammen for en god kultur, hvor alle bidrager til et godt og trygt fællesskab. 

Du kan læse mere om vores rammer i "Retningslinjerne for god adfærd". 

 

Vi glæder os til at møde dig på en af vores uddannelser.

Fem gode råd

  1. Find ud af, hvordan du lærer bedst. Du skal lære at være studerende og finde ud af, hvordan du lærer bedst og tager de bedste notater.

  2. Engager dig socialt. Brug dit studiested og skab sociale netværk allerede fra begyndelse.

  3. Engager dig fagligt. Følg med i de faglige debatter, der er oppe i tiden og relateret til din uddannelse.

  4. Find en god balance mellem dit studie og dit øvrige liv. Det er vigtig at få studie, venner, familie, arbejde og fritid til at hænge sammen.

  5. Opsøg vejledning og brug dit netværk på studiet, når det brænder på.