Del

Rådgivning og vejledning udenfor Absalon

Nedenfor kan I se forskellige gratis tilbud om vejledning, rådgivning og hjælp udenfor Absalons område.

Her kan I henvende jer hvis I har problemer af økonomisk eller social karakter, herunder ensomhed (Ventilen), misbrug i familien (TUBA), angst & mobning (Headspace) eller andre psykiske problemer (Studenterrådgivningen).

Så klik på de forskellige faner og der vil stå mere information om hvordan du kommer i kontakt med de forskellige organisationer.

Studenterrådgivningen

Studenterrådgivningen yder gratis social- og psykologfaglig hjælp til studerende på videregående uddannelser. Du kan få hjælp hos Studenterrådgivningen, hvis du er studieaktiv på en SU-godkendt videregående uddannelse. Studenterrådgivningen er en landsdækkende institution, der hjælper studerende til trivsel i studielivet. De kan hjælpe dig, hvis du fx oplever eksamensangst eller andre former for angst, oplever mange bekymringer, koncentrationsbesvær, tristhed el. ensomhed, ligesom de kan hjælpe dig, hvis du har symptomer på stress eller lignende psykiske udfordringer. Til en individuel samtale med en rådgiver har du mulighed for at tale om dét, som udfordrer netop dit studieliv og din trivsel. Samtalen er gratis og fortrolig. Afhængig af dit behov er der mulighed for én eller flere samtaler. Samtalen kan foregå både fysisk og online.

På campus Slagelse og Næstved har du nu mulighed for at mødes med rådgiver Mette Marie Rasmussen til en samtale. Samtalen kan foregå

- på Campus Næstved, Parkvej 190, 4700 Næstved, hvor Mette Marie er tilstede på torsdage i lokale A019, og kan kontaktes på absalonnaestved@srg.dk

- på Campus Slagelse, Sdr. Stationsvej 30, 4000 Slagelse, hvor Mette Marie er tilstede tirsdag og onsdag i lokale A.2.23, og kan kontaktes på absalonslagelse@srg.dk

I Roskilde er Studenterrådgivningen fortsat til stede på RUC, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde, lokale 40.1.47. Her sidder der ud over Mette Marie Rasmussen yderligere 2 rådgivere Santos Paz Pérez og Lena Schønwandt, som kan kontaktes på ruc@srg.dk

Du kan læse mere om Studenterrådgivningen her eller ringe på tlf. 70 26 75 00, mandag til fredag kl. 9-12.

TUBA

TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.

TUBA findes i Holbæk, Slagelse, Vordingborg, Kalundborg og Næstved.

Læs mere om TUBA

Økonomisk og social rådgivning

Frivilligcenter SR-Bistand er en frivillig, uafhængig social forening.
Her kan du få gratis, professionel bistand og rådgivning. 

Vi kan hjælpe dig med social-juridisk rådgivning og gældsrådgivning. Vores rådgivning overholder alle kvalitetsstandarder og er akkrediteret af RådgivningsDanmark. 

Hvis du vil dele din livssituation med andre, er der mulighed for at komme med i en selvhjælpsgruppe.

Se mere om SR-bistand her

Juridisk rådgivning

Det er muligt at få gratis juridisk rådgivning pr. mail eller telefon.

Helene har tavshedspligt, og du kan derfor enten ringe på 5373 7179 eller sende en mail til htr@forumadvokater.dk i fuld fortrolighed.

Det kan være i forbindelse med, at du flytter sammen med en, skal giftes, eller skal have barn/har barn. Det kan også være i forbindelse med, at du overvejer at flytte fra din partner, eller skal flytte fra din partner, eller skal skilles. Og har du børn, kan der opstå spørgsmål i forhold til forældremyndighed, bopæl og samvær. Måske har du brug for at vide, hvordan du er stillet med og uden ægtepagt, samlivskontrakt, eller testamente. Advokatvagten er båret af frivillige kræfter.

Relevante artikler fra Helene, se mere her 

Studenterpræst

Studenterpræst Ulla Pierri Enevolsen står til rådighed for personlige samtaler for studerende på Absalon.

Samtalerne kan dreje sig om vidt forskellige forhold i livet (sorg, angst, vrede, ensomhed, selvmord, tro, bøn, udbrændthed, identitet, følelsen af ikke at være god nok, parforhold m.v.).

Studenterpræsten har sit kontor på RUC (Roskilde Universitet).

Samtalerne med studenterpræsten er fortrolige.

Læs mere om studenterpræsten her

Studenterpræsten indbyder til 3 samtale-saloner, om det hun kalder utilstrækkeligheds-spiralen; Hvad gør den evige selvrealisering og endeløse præsteren ved os?

Samtale-salonen afholdes fra oktober til december i Trekroner, Roskilde.

Se mere her

Headspace

Headspace er gratis og anonym rådgivning for børn og unge. I Headspace er der altid nogen at tale med om alt mellem himmel og jord. Nogen vil gerne tale om fx angst, mobning, problemer i familien, tristhed eller ensomhed. Andre har brug for praktisk støtte til fx samarbejde med kommunen, skole eller andet. Intet er for stort og intet er for småt til, at man kan få hjælp i Headspace. 
Det er dig, der bestemmer, hvad du vil snakke om, og det er dig, der bestemmer, hvad du vil have hjælp til.

Læs mere om Headspace

Psykiatrifonden

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation. Vi kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide. Se mere her

Hvis du har brug for mindfulness øvelser, så se mere her

Ventilen

Ventilen er en frivillig organisation, der hjælper ensomme unge til at finde en vej ind i fællesskabet. Alle tilbud er drevet af unge frivillige, der sørger for, at det er trygt og hyggeligt at deltage.

Læs mere om Ventilen

RED Rådgivning - tidligere Etnisk Ung

RED Rådgivning yder professionel rådgivning om æresrelaterede konflikter til unge, forældre og fagfolk. Rådgivningsteamet udgør en af landets stærkeste resurser inden for det æresrelaterede område.

Rådgivningsteamet arbejder målrettet for at mindske æresrelaterede konflikter i det danske samfund gennem anonym rådgivning til unge og forældre, sparring og vidensdeling med fagfolk samt generel oplysning omkring æresrelaterede problematikker til offentligheden.

Læs mere om RED her