Del

Karriere og videreuddannelse

Kandidatuddannelser

Som uddannet professionsbachelor har du mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse på et universitet. 

Optagelse:
For at kunne blive optaget på en kandidatuddannelse, skal du have bestået en adgangsgivende uddannelse. Hvad der karakteriserer en adgangsgivende uddannelse og specifikke adgangskrav, kan du orientere dig om på de enkelte universiteters hjemmesider.

Adgangsbegrænsning:
Du skal være opmærksom på, at der kan være adgangsbegrænsning på den kandidatuddannelse, du søger ind på. Adgangsbegrænsning betyder at der er et begrænset antal studiepladser, og at det ikke er sikkert alle kvalificerede ansøgere bliver optaget. For uddannelser med adgangsbegrænsning vil der være defineret specifikke udvælgelseskriterier til prioritering af kvalificerede ansøgere. Hvis der er adgangsbegrænsning, vil det fremgå af de enkelte uddannelsessider.

Diplom- og Masteruddannelser

Diplom- og Masteruddannelse er to former for videreuddannelser efter en professionsbacheloruddannelse. Det vil typisk foregå efter et par år eller mere på arbejdsmarkedet. Det er erhvervsrettede videregående uddannelser, tilrettelagt som deltidsundervisning. Begge er betalingsuddannelser.

Læs mere om diplomuddannelser her

Læs mere om masteruddannelser her