Del

Brush-up kursus i matematik og kemi - Kalundborg

I uge 33, kort før studiestart, tilbyder bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg et gratis brush-up kursus i matematik, biologi, statistik og kemi, som repeterer matematiske, biologiske og kemiske værktøjer fra folkeskolematematikken, kemi C og matematik B. Yderligere vil der være en introduktion til biokemi og statistik, som begge benyttes på uddannelse.


Da tilbuddet faciliteres af studentervejlederne, vil der også være rig mulighed for at høre mere om uddannelsen, om campus, om praktikken, det sociale liv på campus osv. Hvis dette ikke er nok til at fange din interesse, så er her et par uddrag af, hvad tidligere deltagere har sagt om kurset: 

Jeg vil helt sikkert anbefale kurset for alle som får mulighed for at deltage. Jeg er faktisk ked af, at nogle af de andre fra mit hold gik glip af det. Det var meget lærerigt, og jeg bruger stadig den viden og de teknikker, jeg lærte under kurset.
 

Emma(Bio16) 

Jeg deltog ikke i sommerkurset, men da vi startede i skole gik det hurtigt op for mig , at jeg virkelig havde gået glip af noget. Mange af dem som deltog i kurset havde nemmere ved at følge med, især i starten af uddannelsen. Med andre ord fortrød jeg virkelig at jeg ikke deltog!

Aylin (Bio15)

Praktiske informationer

Undervisningen er dialogbaseret, suppleret med tavleundervisning og opgaveløsning og dette kræver, at du som studerende er forberedt. Nogle af emnerne virker måske simple, men vores erfaring er, at den praktiske udførsel kniber for mange. Tempoet, de forskellige emner gennemgås i, afhænger af deltagerne, så de lette emner vil ikke optage lige så lang tid som de mere komplicerede emner. Der kan forventes 1-2 timers læse forberedelse pr. dag.

Kursets indhold i matematik, kemi, statistik og biokemi fremgår af skemaet nedenfor.

Et kompendium med tekster og opgaver vil blive gjort tilgængeligt på google drev via følgende link samt på Itslearning, og det kan fremsendes på mail eller Messenger ved henvendelse til studentervejlederne. Der vil blive oprettet Facebook-grupper, når vi har fået tilmeldinger fra jer i august.

Tid og sted

Vi mødes d. 14. august kl. 9:00 i receptionen på Professionshøjskolen Absalon på Campus Kalundborg 4, 4400 Kalundborg. Husk at medbringe en madpakke.

Undervisningen foregår mandag-fredag i uge 33 fra 9:00-15:00, med en frokostpause fra kl.12-12:30. Efter kl. 15 er der mulighed for at blive på campus og arbejde i grupper med opgaver til dagens emner. Har du ikke mulighed for at deltage alle dage, vil du stadigvæk have stort udbytte af at deltage nogle af dagene.

Tilmelding

Tilmelding til kurset skal ske senest torsdag d. 10. august kl. 12.00 i uge 32 på mail til Pia på pibo@pha.dk

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os meget til at møde dig ☺

Med venlig hilsen

1. semesteransvarlig, lektor
Pia Ringh Christensen Bohi
Mail: pibo@pha.dk
Tlf. 72482608

Studentervejledere:

Emilie Friis Nielsen 10457732@edu.pha.dk

Sarah Bruun Kobbelgaard Olsen 10457738@edu.pha.dk

Fagplan for supplerende undervisning i matematik og kemi på bioanalytiker uddannelsen

Uge 33 kl. 9:00-15:00 inkl. frokost kl. 12-12.30

Mandag 14/8

  • Intro til studiemail
  • Intro til cellebiologi
  • DNA og RNA
  • Lipider, aminosyrer, saccharider

Tirsdag 15/8

  • Intro til biologi samt basal matematik inkl. regneregler, enheder, betydende cifre etc. 

Onsdag 16/8

  • Installation af Excel 
  • Intro til statistik

Torsdag 17/8

  • Intro til kemi - basal kemi

Fredag 18/8 

  • Intro til kemi samt biokemi