Velkommen til studiestart på bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg

Adresse: Campus Kalundborg: 4, 4400 Kalundborg
(Er du med tog, så stig af ved Kalundborg Øst)
Kort før studiestart tilbyder bioanalytikeruddannelsen et gratis brush-up kursus i matematik, biologi, statistik og kemi, som repeterer nogle vigtige matematiske, biologiske og kemiske værktøjer fra folkeskolematematikken, kemi C og matematik B. Yderligere vil der være en introduktion til biokemi og statistik, som begge benyttes på uddannelse.
Vi vil STÆRKT anbefale alle, uanset uddannelse og alder, at deltage i kurset. Ikke blot er det en mulighed for at få genopfrisket viden, som det forventes, at du har 100% styr på, men du vil også møde din kommende klasse og se skolen i et afslappet miljø.
Endeligt får du mulighed for at høre mere om uddannelsen fra studentervejlederne, som afholder kurset, og få gode råd om studieteknik Læs mere om kurset og tilmeld dig her
9.00
Velkomst
9.15-10.30
Introduktion til dit studie og kend dit hold
10.30-12.00
Stjerneløb - find rundt på campus
12.00-13.00
Frokost
13.00-16.00
Fælles arrangement med alle nye studerende på campus. Medbring gerne praktisk tøj.
16:00-?
Hygge på campus - Absalon giver pizza
8.15-9.00
Intro
kl.8.45-10.00
Onlinebesøg fra studievejledningen
10.00-11.35
Fælles intro i klassen fortsætter
11.35- 12.20
Fælles frokost
12.20-13.55
Intro i klassen fortsætter
8.15-13.55
Monofaglig RUSdag
8.15-13.55
Introduktion til laboratoriearbejde
Studiefri - forbered til fredagens undervisning
8.15-13.55
Laboratoriesikkerhed
Der afholdes studiestartsprøve på bioanalytikeruddannelsen. Studiestartsprøven har til formål at klarlægge, om du reelt er påbegyndt uddannelsen og kortlægge din motivation, kendskab til og viden om uddannelsen.
Studiestartsprøven er en intern skriftlig prøve, der bedømmes godkendt/ ikke godkendt Du har to forsøg til at bestå studiestartsprøven. Prøven afholdes i løbet af de første 14 dage af studiet, og omprøven afholdes senest i midten af 3. studieuge.
Det meste af din undervisning er opdelt i forskellige forløb.
Den teoretiske undervisning veksler mellem fremmødedage (ca. 4 dage per uge), hvor du vil deltage i forskellige undervisningsaktiviteter, f.eks. underviseroplæg, klassedialog omkring studiespørgsmål, laboratorie-dage, gruppearbejde m.v., samt studiedage (ca. 1 dag per uge), hvor du forbereder dig hjemme eller sammen med din studiegruppe (pensumlæsning, opgaveløsning, forskellige former for e-baseret undervisning, gruppearbejde).
Studiedagene er IKKE fridage, så undgå studiearbejde i dagtimerne, - du skal desuden påregne at bruge mindst 41 timer i alt per uge, hvis du skal kunne følge med i undervisningen og bestå dine eksamener.
På den teoretiske del af uddannelsen vil du blive mødt af studieaktivitetskrav, dvs. at aflevering af visse opgaver eller fremmøde til særlige undervisnings-gange er en forudsætning for at blive vurderet studieaktiv.
På 1. semester introduceres du til bioanalytikerens faglige univers:
Du undervises i en række grundfag, der danner basis for din forståelse af bioanalytiske analyser og undersøgelser: basale laboratoriefærdigheder, cellebiologi, anatomi/fysiologi, kemi/biokemi, statistik/kvalitetssikring, hæmatologi (læren om blodet), mikrobiologi, enzymologi og immunologi.
Undervejs i semestret arbejder du med udvalgte undersøgelser og analyser, der kobler den teoretiske undervisning til analyser i klinikken, herunder til kvalitetssikringsbegreber og – procedurer.
Desuden skal du arbejde med at opøve gode studievaner og samarbejdsevner.
Kittel: Du skal anskaffe dig en hvid knælang kittel med korte ærmer, som skal kunne vaskes ved 60 ᵒC. Den kan f.eks. købes her: www.stetoskop.dk . Du skal bruge den allerede den første uge.
Sko. Du skal anskaffe dig et par behagelige lukkede sko, du kun bruger i lab (f.eks. træsko eller solide sneakers, hvor stoffet ikke er gennemtrængeligt for spildte væsker).
Smartphone: Det er fordel, hvis du har en form for smartphone, da du her kan få let adgang til dit skema via TimeEdit og dine undervisningsressourcer via Itslearning.
Computer: Det er absolut nødvendigt, at du har en god computer af nyere årgang. Hvis du vælger at bruge PC, skal den kunne køre Windows 10. Du kan også sagtens bruge en Mac, men du kan blive lidt begrænset i forhold til de programmer (bl.a. Office365), Absalon stiller gratis til rådighed, og de versioner af Excel, der undervises i.
Privat ulykkesforsikring, der dækker laboratorie-arbejde, idet der er en (heldigvis) lille risiko for personskade, når man håndterer ætsende/sundhedsskadelige kemikalier, mikrober, varmeplader m.m.
Lærebøger
Du bedes i god tid anskaffe dig nedenstående lærebøger, som kan købes med studierabat over nettet (f.eks. www.academicbooks.dk, eller www.saxo.dk).
Bog-udgiften er ca. 3000 kr., men alle bøgerne bruges også på senere semestre, hvor bogudgiften derfor er væsentligt mindre. Køber du brugt, så vær opmærksom på, at tidligere udgaver har andet sideantal (og måske indhold) end der opgives i pensumlisten.
Turgeon (2022) Clinical laboratory science ISBN13 9780323829342 |
Sindt & Jørgensen (2017) Statistiske metoder i biomedicin. ISBN 9788771887723 |
Bay, Glass & Krog (2022) Immunologi og transfusionsmedicin, ISBN13 9788762817616 |
Olsen (2016) Almen klinisk og praktisk mikrobiologi, ISBN 9788770710404 |
Stilling, Hvilsom & Krabbe (2017) Molekylærbiologi og biokemi, 4. udgave. ISBN9788750060031 |
Hansen & Østergaard (2019). Hånden på hjertet – mikrobiologi ISBN13 9788762818446 |
Sandt, Sjaastad & Haug (2004) Fysiologi, - en grundbog, ISBN 9788762804012 |
Praktik Uge 46-47
I denne periode er du i praktik på et af Region Sjællands hospitaler. Du har her mødepligt, 30 timer/uge i gennemsnit. Du kommer rundt på udvalgte afdelinger, afhængigt af det pågældende praktiksted, hvor du ser eksempler på bioanalytikerens arbejdsopgaver. I praktikken undervises du desuden i udvalgte emner, f.eks. håndhygiejne, uniformsetikette, tavshedspligt samt blodprøvetagning. Læs mere om praktikken her
Læs mere i uddannelsesplanen.
I Itslearning finder du din undervisningsaktiviteter, undervisningsplaner og dit undervisningsmateriale, og det er også her du kommunikerer med dine undervisere og dine medstuderende. Du har desuden direkte adgang til:
Du vil automatisk få adgang til dine undervisningsrum 15 dage før din undervisning starter. Her vil dine undervisningsaktiviteter også fremgå af itslearnings kalender.
Praktik: Uge 46-47
Juleferie: Uge 52
Eksamen: Uge 4
Studiefri: Uge 5
Påskeferie: Uge 13
Eksamen: Uge 26
Meld dig ind i Facebookgruppen, hvor du bl.a kan møde studentervejlederne og dine medstuderende.
Vi opfordrer dig til at uploade et vellignende billede af dig selv (ansigt og skuldre) på din profil på itslearning.
Find guide til at uploade dit billede her.
Du har sikkert en masse ubesvarede spørgsmål, som du brænder efter at få svar på. Prøv først at klikke dig rundt på siderne i Studienet, læs Studieordningen og kig på Absalons hjemmeside. Beskrivelse af indhold, undervisningsformer, praktik og prøver kan du læse mere i Uddannelsesplanen for 1. semester.
Studieadministrationen kan kontaktes på mail: bioanalytiker@pha.dk
Har du spørgsmål i forhold specialpædagogisk støtte eller spørgsmål vedrørende fysiske, psykiske eller sociale emner i forbindelse med din studiestart, kan du kontakte vores studievejledning her.
Vent ellers til studiestart, hvor du får besvaret en masse spørgsmål.
Hvis du stadigvæk står med akutte spørgsmål, der ikke kan vente, er du velkommen til at skrive til din studentervejleder, som vil forsøge at svare din mail så hurtigt som muligt :-)
Kalundborg:
Emilie Friis Nielsen 10457732@edu.pha.dk
Sarah Bruun Kobbelgaard Olsen 10457738@edu.pha.dk
Du kan læse om, hvordan du søger SU og Ungdomskort (transportkort) her.
Du kan søge om SU og ungdomskort fra den 4. august kl. 12.00.
Som en del af din optagelse vurderer vi før studiestart, om du skal have merit for dele af din uddannelse. Vores vurdering gøres på baggrund af oplysningerne i din ansøgning. Hvis du tildeles merit, får du besked før studiestart. Tildeles du ikke merit, får du besked senest 1. oktober.
Du kan kontakte merit@pha.dk hvis du har spørgsmål til merit.
Som studerende hos Professionshøjskolen Absalon har du mulighed for at søge om specialpædagogisk støtte (SPS).
SPS er en mulighed, hvis du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Du kan fx få SPS, hvis du er ordblind. Det er vigtigt, at du søger om SPS så hurtigt som muligt, da der kan være ventetid på støtten. Derfor har vi sat tider af i august, hvor du kan møde op og få vejledning til at ansøge om SPS. Du kan se tiderne og læse mere om SPS her.
Har du spørgsmål vedr. SPS, er du meget velkommen til at skrive til studievejleder@pha.dk
Er du tilbudt studieplads via standby eller via efteroptag efter 1. september, vil du blive kontaktet af studieadministrationen med information om, hvornår du skal møde på studiet.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til optagelse@pha.dk
Som studerende på Absalon, får du adgang til vores læringsplatform itslearning og du får tilknyttet en studiemail.
Du modtager dit IT-velkomstbrev kort efter du er optaget. Du modtager brevet på nemstudie.
Er du optaget på standby, får du dit IT-brev, når du tilbydes studiestart.
itslearning er Absalons læringsplatform. Her kan du finder dine undervisningsplaner og dit undervisningsmateriale. Det er også på itslearning, du kommunikerer med dine undervisere og medstuderende. Læs mere om, hvordan du logger på itslearning her.
Røgfrie campusser betyder, at der ikke må ryges på Absalons matrikler, hverken inde eller ude, til hverdag eller fest. Det dækker over brug af alle tobak eller tobakslignende produkter (herunder E-cigaretter, tyggetobak og snus) med undtagelse af godkendte lægemidler til rygestop (fx nikotin-tyggegummi).