Del

Antivirus

Hvis du har en Windows computer, som du har fået udleveret af Professionshøjskolen Absalon, så har du automatisk et anti-virus program. Anti-virus programmet bliver opdateret løbende og automatisk, og du skal således ikke selv foretage dig noget for at vedligeholde det.

Hvis du benytter en anden enhed, som f.eks. en MAC, så skal du kontakte Helpdesk for at få et anti-virus program til den.

Hvis du bruger privat udstyr, så har du selv ansvaret for at sikre det med et anti-virus program. Læs nærmere om reglerne for brug af privat udstyr her.

Hvordan ved jeg, om jeg har fået virus?

I modsætning til de tidligste virusser, hvor man slet ikke var i tvivl - maskinen nægtede at starte eller filer blev slettet eller omdøbt - er moderne virus eller malware, langt mere sofistikerede og gør så lidt væsen af sig som muligt.
Det er altså svært at vide, om ens maskine er angrebet, men hvis du få mistanke om, at den opfører sig "sært" (fx er uforklarligt langsom eller forbinder sig til mærkelig steder), og har du konstateret, at antivirus programmet eller styresystemet ikke er opdateret, skal du hurtigst muligt kontakte Helpdesk, som kan undersøge maskinen.
Oftest kan en maskine "renses"; andre gange skal den fuldstændigt reinstalleres. Det er derfor uhyre vigtig, at du altid har en god sikkerhedskopi af data på maskinen (din egne filer og opsætninger), således at det ikke er en tragedie, hvis harddisken skal nulstilles.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, kan du finde hjælp hos Absalon DIGITAL.

Find kontaktoplysninger