Del

Studiebøger

Anskaffelsen af studiebøger

Vi ved godt at reglerne om ophavsret kan være lidt af en jungle at navigere rundt i, derfor vil vi på Absalons bibliotek gerne hjælpe dig til at få styr på hvordan du finder litteratur til dit studie på både sikker og lovlig vis.

Tre billige måder at få litteratur til dit studie

Inden du løber ud for at købe bøger i dyre domme, bør du læse med her, så du kan få fingrene i bibliotekets tre bedste tips til anskaffelsen af billig litteratur til dit studie

Lån bogen fra semesterreolen, og scan de nødvendige sider på skolens printere

På bibliotekets semesterreol kan du altid finde alle de bøger du skal bruge til det modul/ semester du går på, og du er mere end velkommen til at komme forbi og låne bøgerne med til printeren. På den måde kan du nemt og hurtigt enten scanne op til 30 sider af en bog, eller tage fysiske kopierer af den litteratur du har brug for (uanset om der er tale om et kapitel eller en hel bog).

Du skal dog huske at du kun må scanne ind til eget forbrug, og derfor må du altså IKKE dele dine scanninger med dine kammerater.

Det må du godt


  • Når du låner en af vores bøger fra biblioteket, så må du altid gerne kopiere hele bogen, så længe det er til eget brug. Du må også gerne indscanne dele af bogen, her gælder dog samme regler som for undervisere1.
  • Benytter du dig af en af vores e-bøger, så må du også gerne downloade hele bogen og printe en fysisk kopi - men igen, kun til eget brug.
  • Hvis du har fundet en spændende artikel som du gerne vil dele med din studiegruppe, så må du altid linke til tilgængelige e-materialer.

Det må du ikke

 

  • Du må ikke dele dine indscannede bøger, e-bøger eller artikler (som kun kan tilgås med login) via f.eks. e-mail eller ved at   uploade dem til Facebook, Twitter o.l. eller gemme dem på cloud-løsninger som Dropbox.
  • Du må ikke anskaffe dig gratis e-bøger fx på Facebook eller i Dropbox medmindre forlaget/forfatteren udtrykkeligt har tilladt gratis deling af e-bogen.