Jeg trives ikke på mit praktiksted - hvad gør jeg?
A: Har det med studiemiljøet at gøre, så tag fat i din kliniske uddannelsesansvarlige (på afsnit), alternativt i afdelingsledelsen.
Hvis dette ikke hjælper må du tage fat i den tilknyttede underviser/kontaktperson fra Absalon under det pågældende praktikforløb. Du finder navnet i praktikportalen, under "Detaljer".
B: Har det med personlige udfordringer at gøre, kan du:
- Tage fat i studievejledningen, find info og kontakt her
- Alternativ finde råd og vejledning fra organisationer uden for Absalon her, hvor du finder links til forskellige gratis tilbud om vejledning, rådgivning og hjælp. Her kan du henvende dig, hvis du har problemer af økonomisk eller social karakter, herunder ensomhed (Ventilen), misbrug i familien (TUBA), angst og mobning (Headspace) eller andre psykiske problemer (Studenterrådgivningen).
Jeg er bekymret for om jeg når mine læringsmål - hvad gør jeg?
Gå altid "til kilden" altså der hvor udfordringen er! Er du bekymret for om du når dine læringsmål er det dit praktiksted du skal gå til. Her kan du, med baggrund i uddannelsesplanen for semestret samt din individuelle studieplan drøfte med din kliniske vejleder hvordan du kommer i mål.
Tag således fat i din kliniske vejleder og klinisk uddannelsesansvarlige (på afsnit). Hvis dette ikke hjælper må du tage fat i den tilknyttede underviser/kontaktperson fra Absalon under det pågældende praktikforløb. Du finder navnet i praktikportalen, under "Detaljer".
Jeg har ikke fået et velkomstbrev fra mit praktiksted - hvad gør jeg?
Aftalen er, at der skal ligge et velkomstbrev til dig på din studiemail, senest en uge inden praktikstart. Alternativt bliver informationen uploadet i Praktikportalen af praktikstedet.
Hvis du ikke har modtaget noget brev en uge før praktiksted, så ring til afdelingen. Telefonnummer skulle gerne fremgå i Praktikportalen, under "Detaljer".
Hvordan er det med studiedage, helligdage osv.?
Studiedage/klinikdage:
Hvorvidt du har en fast ugentlig studiedag er afhængig af hvordan den kliniske uddannelsesansvarlige og du har tilrettelagt dit skema. Rammen er, at du gennemsnitligt har 30 timers praktik om ugen, i de uger du er i praktik. Dine dage i praktikken skal gerne være tilrettelagt efter hvordan du får opfyldt dine læringsmål for det respektive semester.
Helligdage mm:
Du har automatisk fri på helligdage (fx i påskeferien) og på andre "fridage" såsom 1. januar og 1. maj. Dine frie dage afhænger af hvordan din kliniske vejleder og du har tilrettelagt dit skema. Helligedage indgår ikke i studieaktivitet og skal derfor ikke indhentes på andre tidspunkter.
Studiefri:
Som studerende har du studiefri i sommerferien samt i uge 52.
Jeg er syg - hvem skal jeg give besked til?
Bliver du syg mens du er i praktik skal du hurtigst muligt give besked til din kliniske vejleder/praktikstedet. Hvis muligt, skal du også fortælle hvornår du forventer at komme tilbage til praktikstedet. Telefonnummer finder du i velkomstbrevet fra praktikstedet eller i praktikportalen, under "Detaljer".
Ved fravær, herunder sygdom aftales med klinisk vejleder hvordan det forsømte kan indhentes. Udgangspunktet for en revideret studieplan er læringsudbyttet for praktikken.
Speciallægeaftaler
Hvis du skal til en speciallæge inden for klinikperioden, og aftalen ikke kan flyttes til en studiedag, skal du hurtigst muligt meddele dette til din klinisk uddannelsesansvarlige, så der tilrettes studiedage i din klinikplan.
Hvis en speciallægetid meddeles/adviseres på dagen for aftalen, vil dette bliver registreret som fravær.
Jeg har fået tildelt en praktikplads, men er nu blevet flyttet - hvorfor sker det?
Der bliver oprettet fordelingsnøgler hvert semester inden ønske-perioden. I enkelte tilfælde sker der ændringer på praktikstedet, så der ikke længere er tilstrækkeligt med vejlederressourcer. På praktikstederne vil de gerne sikre sig, at du som studerende får den bedste praktikperiode. Det kræver, at der på stedet er den ekspertise der skal til, for at kunne vejlede studerende ud fra læringsmålene på semestret. Hvis der på grund af sygdom, opsigelser eller organisationsændringer ikke er ressourcer til at have praktikstuderende, må der rokkeres om, til steder hvor der er tilstrækkelige ressourcer.
Din flytning sker således for at du kan få det bedste udbytte i forhold til dine læringsmål.
Mit praktiksted ligger langt fra min bopæl - hvordan er det med transportudgifter?
Du kan få ændret dit ungdomskort for at dække de zoner det kræver at komme hen til dit praktiksted (det kaldes også "forlagt undervisning"). Se mere på ungdomskort.dk
Om praktik og forlagt undervisning samt kilometerpenge:
http://www.ungdomskort.dk/om-ungdomskort/praktikforlagt-undervisning
Har du yderligere spørgsmål skal du henvende dit til studeservice på dit uddannelsessted. Eller kontakte SU-vejledingen på 72 48 10 50 (tirsdag og torsdag 8.30-10.30)
Du kan også ringe direkte til DSB, på telefonnummer 70 13 14 17.