Del

I gang med TinkerCAD

TinkerCAD er et 3D-tegneprogram, hvor du bygger med klodser. Det er altså lige så nemt som at bygge med LEGO - bare på skærmen. Det svære kan være at lære at bygge i forskellige planer og lag, men til en start er det simpelt at gå i gang med. 

Du skal først have oprettet en konto hos Autodesk. Gå til www.tinkercad.com, klik på "Join now" og udfyld felterne med land, navn osv.

Når du så logger ind på TinkerCAD, klikker du på "Create new design", og så er du i gang.

VIA CFU har lavet en lille vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med TinkerCAD. Hent vejledningen (pdf).

Fra 2D til 3D i TinkerCAD

I TinkerCAD kan du nemt hente en håndtegning ind i værktøjet og give den en 3-dimensionel form, så du efterfølgende kan printe den på en 3D-printer. 

Hent vejledningen (pdf) og lær to måder, det kan gøres på.

Sådan opretter du login til din klasse på TinkerCAD

TinkerCAD er gratis at bruge, men som underviser skal du være opmærksom på, hvordan dine elever oprettes på siden.

TinkerCAD anvender invitationskoder, som forbinder eleverne med deres lærer. Invitationskoder kan indtastes af elever i alle aldre, men er kun påkrævet for personer under 13 år. Er eleverne over 13 år, kan de selv oprette sig gratis på TinkerCAD, og de kan også anvende invitationskoder. 

Elever under 13 år skal indtaste deres invitationskode, første gang de logger på, før de kan begynde at oprette deres egne designs. Elever, der allerede er oprettet, kan indtaste yderligere invitationskoder på deres profilside. 

Instruktioner:

Gå til lærersiden på www.tinkercad.com/teach

Indstil din rolle som lærer og vær omhyggelig med at vælge rigtigt den første gang, da dit valg af rolle ikke kan gøres om.

Generér en invitationskode og kopiér eller skriv koden ned. Giv denne kode til dine elever. Elever, der opretter en konto og bruger koden i de følgende 7 dage, vil blive knyttet til dig som underviser. Bemærk, at koden kun er gyldig i 7 dage, og så forbliver en konto aktiv uden for 7-dages vinduet, når en elev er knyttet til en underviser. 

Hvis du ikke længere ønsker, at eleverne skal kunne bruge en kode, skal du blot generere en ny kode på undervisningssiden. Så vil alle tidligere koder blive blokeret.

Elever på 13 år og derover:

  1. Gå ind på siden www.tinkercad.com.
  2. Klik "Sign up" og udfyld land, fødselsdato, e-mail og adgangskode for at oprette en konto.
  3. Eleven er nu klar til at designe i TinkerCAD.

Elever på 12 år og under:

  1. Gå ind på siden www.tinkercad.com.
  2. Klik "Sign up" og udfyld land, fødselsdato, brugernavn, adgangskode og LÆRER-e-mail for at oprette en konto. Når eleven bruger en lærer-invitationskode, bliver de fuldt godkendt umiddelbart efter kodeindtastning. Du kan også som forælder oprette dit barn; her vil du så modtage en forælder-godkendelsesmail. 
  3. Som underviser vælger du at ignorere den omtalte godkendelsesmail, som du modtager, da godkendelsesprocessen for invitationskoden fungerer uden om godkendelsesmailen. Eleverne bliver fuldt godkendt umiddelbart efter at have indtastet invitationskoden. 
  4. Du kan også se en video om dette.

Lærerens rolle som moderator:

Når du som underviser anvender invitationskoder til din klasse, så er du moderator og kan styre elevernes login mv. Du kan moderere din klasse på følgende måde:

  1. Klik på dit brugerikon i øverste højre hjørne af siden.
  2. Vælg "Moderate kids" i rullemenuen.
  3. Du kan styre elevernes designs og kontoindstillinger samt nulstille glemte adgangskoder.