Del

Samfundsfag

I samfundsfag beskæftiger du dig med afgørende politiske, sociale, økonomiske og demokratiske udviklingstendenser. Både i Danmark og resten af verden - såvel i et nutidigt som et historisk perspektiv.

Faget kan handle om alt fra velfærdssamfundets udvikling til vælgeradfærd, integration, kultur og spørgsmålet om, hvorfor Danmark deltager i EU-samarbejdet. Faget klæder dig på til at påtage dig den vigtige rolle, som er at ruste de ældste elever i skolesystemet til at tage aktiv del i et demokratisk samfund.

Du bliver i stand til at lære dine elever at reflektere over samfundsmæssig udvikling og ændring og på den baggrund træffe selvstændige valg.

Adgangskrav

For at få adgang til undervisningen Samfundsvidenskab skal du have bestået:

  • Afsætning B
  • Historie B
  • International økonomi B
  • Samfundsfag B
  • Samtidshistorie B eller Virksomhedsøkonomi B.

om faget i folkeskolen

Faget samfundsfag er et obligatorisk fag i Folkeskolen fra 8.- 9. klasse. Undervisningen strækker sig over ét trinforløb. Samfundsfagets formål er at udvikle elevernes kompetence til aktiv deltagelse i et demokratisk samfund.

I samfundsfag skal eleverne udvikle kompetencer til udvikling af kritisk tænkning og deres eget værdigrundlag. Elevernes stillingtagen skal være reflekteret, og det betyder, at de tager stilling på baggrund af en viden om samfundet og om samfundsmæssige sammenhænge. At eleverne er påvirket af samfundet og selv kan påvirke det, er en del af fagets kerne.