Sundhed
I modulet "Sundhed, ernæring, måltider og hjemkundskabsdidaktik" skal du arbejde med problemstillinger og forskellige sammenhænge, der har at gøre med sundhed, levevilkår og livskvalitet. Du skal beskæftige dig med grundlæggende begreber inden for ernæring kost og hygiejne. En del af modulet vil handle om at forskellige syn på sundhed og sundhedsbegreber med udgangspunkt i et bredt og positivt syn på sundhed. Det betyder at sundhed ses som andet og mere end blot det at være rask. Arbejdet vil blandt andet tage sit udgangspunkt i sammensætning af forskellige typer af måltider, hvor du f.eks. udarbejder en kostberegning for et måltid og forholder dig til de officielle kostanbefalinger og kostråd og samtidig undersøger, hvad det er, der ligger til grund for vores valg af måltidssammensætninger. Undervisningen vil endvidere handle om betydning af hygiejne, både mht. de mikroorganismer der er skadelige og de mikroorganismer vi kan drage nytte af i madlavningen. Desuden kommer du til at arbejde med, hvordan man kan tilrettelægge et undervisningsforløb med fokus på at eleverne udvikler kompetencer til at tage stilling til deres egen og andres sundhed. Arbejdet i modulet vil komme til at foregå i en vekselvirkning mellem praktiske og teoretiske arbejdsmetoder.