Del

Forbrug, fødevarer, madkultur og hjemkundskab

Modulet ”Forbrug, fødevarer, madkultur og hjemkundskabsdidaktik” handler om at kombinere viden om forbrug og fødevarer med madlavning og æstetisk kommunikation gennem den praktiske madlavning. Du vil komme til at arbejde med forskellige typer af forbrugere og hvad det er der får mennesker til at vælge som de gør, når det handler om fødevarer f.eks. hvilke tanker man skal/kan gøre sig omkring bæredygtighed og etik. Dine undersøgelse af forskellige fødevarer foregår i en vekselvirkning mellem teoretiske og praktiske studier hvor du erhverver dig viden om og indsigt i, hvilke forhold der har betydning for forbrug og fødevarer. Disse studier skal du efterfølgende omsætte til undervisningsplaner. Dvs. at du skal udarbejde forslag til, hvordan du kan planlægge, udføre og evaluere undervisning, hvor fokus er på at motivere eleverne og styrke deres muligheder for at blive kompetente til at foretage valg på forbrug, fødevarer, madkultur og måltidsområdet. Arbejdet i modulet vil komme til at foregå i en vekselvirkning mellem praktiske og teoretiske arbejdsmetoder.

Studieaktivitet på modulet