Del

Madkundskab

I faget Madkundskab kommer du til at arbejde både praktisk og teoretisk med fagets indhold. Du vil blive udfordret med forskellige problemstillinger, der kombinerer faglig og videnskabelig fordybelse med kreativt arbejde, æstetiske læreprocesser, personlig stillingtagen samt etiske holdninger.

Det betyder, at du fx vil udvikle dine færdigheder og viden om mad og madlavning samtidig vil du få indblik i smagsdidaktikkens dannelsesmæssige betydning i madkundskabsundervisningen. Du vil også komme til at diskutere forskellige måder at se og opfatte sundhed på – sundhedsbegreber – så du bliver nuanceret i din tilgang til og forståelse af sundhed. Du vil få indblik i betydningen af videnskabelig tilgang i de enkelte temaer og mulighed for at udvikle metoder til at tilrettelægge undervisning, hvor netop teori og praktisk arbejde kan understøtte hinanden.

Adgangskrav

For at få adgang til undervisningen Madkundskab skal du have bestået:

  • Bioteknologi A eller Teknikfag A - proces, levnedsmiddel og sundhed
  • Biologi C eller Kemi C.

om faget i folkeskolen

Faget Madkundskab skal tilbydes til eleverne på et eller flere tidspunkter mellem 4. og 7. klasse. Faget kan også tilbydes som valgfag på 7., 8. og 9. klassetrin.

Det betyder, at du med undervisningsfaget Madkundskab har mulighed for at undervise både på mellemtrinnet og i udskolingen. Ud over arbejdet med den faglige viden giver faget også plads til samtaler med eleverne om livets store spørgsmål. Begge dele skal bidrage til at nå fagets formål om at danne eleverne til personlig stillingtagen, medansvar og handling i et demokratisk samfund.