Undervisningsemnet kristendom
I dette modul arbejdes der med kristendommens oprindelse, udvalgte perioder i kristendommens historie samt kristendommens nutidige situation og betydningen for både individ og samfund i Danmark og globalt. Herved behandles kristendom som en mangfoldig størrelse. I modulet er fokus på bibelske fortællinger, kristne grundbegreber, ritualer og andre udtryk og hvilke faglig-pædagogiske udfordringer dette kan give.
Den studerende skal både tilegne sig viden om kristendom som religion blandt andre religioner og kristendommen som religion på sine egne præmisser med eget tydningsunivers. Viden om kristendommen som en dynamisk størrelse, og som sådan er under indflydelse af og øver indflydelse på kultur, samfund og dannelsesidealer i Danmark og internationalt. Modulet beskæftiger sig også med refleksion over denne viden, når den omsættes til undervisning i skolen.
Arbejdet med modulet giver kompetence til at undervise i skolefaget kristendomskundskab, og derfor indgår fagdidaktisk viden og færdigheder som en dimension i arbejdet med modulets samlede indhold. De studerende vil i arbejdet kunne inddrage undervisningsmateriale til faget, selv formulere tekster til elever og inddrage elevproducerede tekster og andre udtryk.