Del

Historie

I faget kommer du til at arbejde med et antal emner/temaer indenfor dansk- og verdenshistorie samt identificering og behandling af historiske problemstillinger.
I arbejdet vil indgå kildekritik, historiografi og identificering af forskellige vinkler på og fortolkninger af historien. Herudover vil der blive arbejdet med kronologi og sammenhængsforståelse samt hvorledes historien bruges i nutiden.

I forbindelse med de valgte emner/temaer vil du komme til at arbejde med faget i et folkeskole perspektiv, hvor temaer som historiefagets relevans, principper for stofudvælgelse, historiefagets særlige metoder mv. vil blive en integreret del.

Adgangskrav

For at få adgang til undervisningsfaget Historie skal du have bestået:

  • Historie B
  • Idéhistorie B
  • Samfundsfag B eller Samtidshistorie B.

om faget i folkeskolen

Historiefaget er et af skolens mindre fag, men strækker sig alligevel over en længere periode fra 3. til 9. klasse. Det betyder, at du med undervisningsfaget historie har mulighed for at undervise både i indskoling, mellemtrin eller udskoling.

I arbejdet med historie giver du eleverne mulighed for at lægge et historisk perspektiv på deres forståelse af nutidige problemstillinger og dermed medvirke til deres demokratiske dannelse. Historie vil tillige ofte indgå i kombination med andre fag som samfundsfag, kristendomskundskab og dansk.