Del

Matematik

I faget skal du arbejde med matematikfagligt indhold på måder, som giver dig indsigt i matematikkens sammenhænge. En viden du kan anvende til at undervise i matematik på mange forskellige måder. Dette kræver, at du udover at få viden og færdigheder inden for faget, skal udvikle din egen matematiske kompetence, herunder din evne til at problemløse, ræsonnere, modellere, kommunikere og anvende forskellige typer af repræsentationer og hjælpemidler i hensigtsmæssige sammenhænge.

Der vil være meget vægt på undersøgende og eksperimenterende arbejde, og du vil opleve forskellige undervisningsformer, organiseringsformer, fremlæggelsesformer mm. Udenadslære og formeleksercits er ikke et mål.

I undervisningsfaget er der selvsagt samtidig fokus på, hvordan du kan omsætte det matematikfaglig indhold i en lærer- og undervisningspraksis, herunder hvordan du kan planlægge, gennemføre og evaluere matematikundervisning.

Adgangskrav

For at få adgang til undervisningsfaget Matematik skal du have bestået:

  • Matematik B

Om faget i folkeskolen

Faget matematik er timemæssigt det næststørste undervisningsfag i folkeskolen, og der undervises i faget på alle klassetrin. Matematikundervisningen i folkeskolen er under forandring, og faget bevæger sig fra at være et udpræget færdigheds- og kundskabsfag til at blive et fag, hvor målet er, at eleverne bliver i stand til at begå sig hensigtsmæssigt i de situationer, der kræver matematisk viden og færdighed.

I folkeskolen er der fokus på at eleverne skal arbejde undersøgende med faget, forstå at matematik fordrer og fremmer kreativ virksomhed, og at matematik rummer redskaber til problemløsning, argumentation og kommunikation. Eleverne i folkeskolen skal arbejde med matematikkens rolle i en historisk, kulturel og samfundsmæssig sammenhæng og i forlængelse heraf forholde sig vurderende til matematikkens anvendelse.