Del

Hvorfor tage på et Erasmus ophold?

Langt de fleste Erasmus-studerende (90%) tager afsted for at opleve, hvordan det er at bo i udlandet, møde nye mennesker, lære eller forbedre et fremmedsprog, samt udvikle deres kompetencer. Dernæst ønsker mange at forbedre deres jobmuligheder hjemme og i udlandet.

Hvordan kan et Erasmus ophold forbedre mine jobmuligheder?

I følge Erasmus-rapporten bekræfter 93% af de adspurgte arbejdsgivere, at følgende seks personlighedstræk er vigtige for deres valg af medarbejdere: tolerance overfor tvetydighed, nysgerrighed, selvsikkerhed, at være fattet, beslutsom og energisk.

Det viser sig, at Erasmus-studerende klarer sig bedre i forhold til disse seks personlighedstræk end ikke-mobile studerende - selv inden deres Erasmus-ophold. Som følge af et ophold på seks måneder i Erasmus-programmet udvikler disse seks personlighedstræk sig betydeligt. Denne udvikling ville normalt ske på fire år uden et Erasmus-ophold.

Det viser sig også, at studerende, som har været på udveksling, har mindre risiko for at blive langtidsledige efter endt uddannelse. I gennemsnit var 2% af Erasmus-studerende ledige mere end 12 måneder efter endt uddannelse i modsætning til 4% af ikke-mobile studerende.

Læs mere om fordelene ved at tage et Erasmus-ophold i "The Erasmus Impact Study" (engelsk). Her kan du blandt andet læse mere om hvorfor studerende tager på Erasmus ophold, samt hvordan et ophold kan forbedre dine jobmuligheder.

Kontakt os

Internationale koordinatorer