Del
English

"Jeg tester diæter af på mig selv"

Med krop og sjæl går 24-årige Aleksander Skou Olsen til sin uddannelse. For hans personlige interesse for sundhed skal være hans levevej, når han er færdig med sin uddannelse i Ernæring og sundhed på linjen Sundhedsfremme og diætetik.

Det med krop og sjæl skal tages helt bogstaveligt. For Aleksander Skou Olsens personlige interesse for sundhed får ham til at tage studierne med i kantinen og helt hjem i køkkenet, når han tester diæter af på sig selv.

Jeg får lyst til at prøve ting af på mig selv, som er oppe i medierne, og jeg er god til at forholde mig kritisk overfor det.

”Jeg får lyst til at prøve ting af på mig selv, som er oppe i medierne, og jeg er god til at forholde mig kritisk overfor det,” siger Aleksander Skou Olsen om sit studie i Ernæring og sundhed, hvor han læser på 6. semester på linjen Sundhedsfremme og Diætetik.

Og ambitionerne er høje. Aleksander Skou Olsen brænder især for den naturvidenskabelige del af faget, og ønsket er at komme så tæt så muligt på at vide alt, hvad der er at vide om kroppen.

På uddannelsen får han teoretisk og praktisk viden om fødevarers betydning for helbredet, kroppens udvikling og forebyggelse af livsstilssygdomme. Ligesom han får kendskab til forhold, der har betydning for sundheden, som fx spisevaner, fødevaresociologi, markedsføring og lovgivning.

Kunsten at få en 60-årig mand til at ændre livsstil

I sit seneste projekt undersøgte Aleksander Skou Olsen, hvordan man motiverer mænd i 60'erne, med sygdommen KOL, til at ændre livsstil.

Han anvendte sin viden indenfor den brede vifte af faglige områder, som uddannelsen berører, og han brugte blandt andet sundhedspædagogik, kommunikationsteori og ernæringsfysiologi til at udarbejde en løsning for mændene.

”Jeg kan forbedre det eksisterende allerede nu. Tænk bare, hvad jeg kan gøre, når jeg er færdig,” siger Aleksander Skou Olsen om oplevelserne med sit projektarbejde om KOL på andensidste semester af sin uddannelse.

Aleksander Skou Olsen ser sig selv som den sidste brik i sundhedspuslespillet, fordi han under sin uddannelse kommer i berøring med så mange af de fagområder, der vil omgive ham i det job som professionel vejleder, der ligger ligefor, når han er færdiguddannet.

Uddannelsen i Sundhedsfremme og diætetik ruster ham blandt andet til at vejlede professionelt om kost og diæt, forebygge og behandle sygdomme og udforme og implementere sundhedspolitikker i for eksempel et kommunalt sundhedscenter eller en daginstitution. Studieretningen åbner også op for job som for eksempel underviser eller som sundhedskonsulent, klinisk diætist og privatpraktiserende diætist.

Drømmer om et sundhedshus

”Folk har en stor viden, så man kan blive rådgivet om meget her”, siger Aleksander Skou Olsen om de undervisere, der med deres viden fra erhvervslivet inspirerer ham i hans hverdag på Absalon. Her har han ud over de 40 timers studietid om ugen også engageret sig som formand i studenterrådet og som næstformand i festudvalget.

Når han er færdig med studiet, overvejer han at læse til kandidat i human ernæring eller til ernæringsterapeut, som er en overbygning til uddannelsen i Sundhedsfremme og Diætetik. Han har nemlig en plan:

”Min drøm er at samle alle de forskellige sundhedsfaglige kompetencer under samme tag og lave en privat sundhedshus,” siger Aleksander Skou Olsen om sine karriereplaner.

 

Læs mere om uddannelsen

Cases fra ernæring og sundhed

Studerende for en dag
Studerende for en dag er din mulighed for at afprøve, hvad det vil sige at være studerende på en af Absalons uddannelser.
Ernæring og sundhed
Læs mere om uddannelsen her