Del

Gode råd og planlægning

Du bør begynde planlægningen af dit udlandsophold i god tid inden afrejsen. Typisk skal du gå i gang ca. 1 - 1 ½ år inden din planlagte afrejse i forbindelse med længere ophold. Dette er fordi der er mange ting, der skal falde på plads, før du kan komme af sted.

Studie- og praktikophold kan foregå på de institutioner og i de lande, der er kendt og godkendt af Professionshøjskolen Absalon, eller en af vores nære partnere.

I visse tilfælde kan andre steder komme på tale, hvis der er helt særlige forhold der taler for det, og kvaliteten og sikkerheden er i orden.

Der kan ikke arrangeres studie- og praktikophold i lande eller regioner, hvor Udenrigsministeriet fraråder danskere at rejse hen. Se Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Brug af Absalons digitale platforme i udlandet

På grund af datasikkerhed er det ikke muligt at tilgå Absalons digitale platforme (mail, Itslearning mv.) i alle lande. For at være sikker på, at du kan logge på platformene, mens du er i udlandet, skal du derfor før afrejse installere eduVPN på din computer.

Det gør du via linket her.

Meritoverførsel

Inden du tager afsted på et praktikophold, skal det afklares, hvor meget merit du får for dit ophold. Dette aftales og afklares med din internationale koordinator. Længden på dit ophold skal indføres i en "Training Agreement and Quality Commitment".

Inden du tager afsted på et studieophold, skal det ligeledes afklares, hvor meget merit du får for dit ophold, og hvilke fag dit udlandsophold skal erstatte. Det kan være nødvendigt at have en aftale med både din internationale koordinator og din lokale studievejleder samt evt. et brev underskrevet af studielederen. Bemærk at lande udenfor Europa ikke nødvendigvis arbejder med ECTS point, som vi gør. Meritten indføres i en Learning Agreement.

Husk ved studieophold at få et Transcript of Records med hjem, således at din uddannelse kan overføre meritten.  

Bolig under opholdet

Hvis du skal på studieophold vil værtsuniversitetet ofte kunne hjælpe dig med at finde en bolig på campus. Hvis værtsuniversitetet ikke kan hjælpe dig, er der flere muligheder. Du kan enten rejse ud i god tid og forsøge at finde noget selv, eller du kan undersøge værtsuniversitets hjemmeside for boligtilbud.

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan man ønsker at bo under sit studieophold i udlandet. Nogle synes, at bo på campus vil være alle tiders, og andre vil hellere bo i en dele-lejlighed eller et hus.

Du kan få mere hjælp og tips til at finde en bolig her.

Se også følgende link.

Vaccinationer og sundhedscheck

Ved kliniske studier kan der være krav om visse vaccinationer i nogle lande – både i og uden for Europa.

Der er specielle forholdsregler efter hjemkomst fra lande uden for Skandinavien med henblik på at forebygge smittespredning af MRSA (Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus).

Nyttige links:

Sundhedstyrelsens hjemmeside.

Statens Serum Instituts hjemmeside.

SSIs generelle rejseråd.

SSIs Landeliste og rejsevaccinationer.

Visum og opholdstilladelser

Sørg for, at dit pas er gyldigt i hele rejseperioden (bemærk at nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt 6 måneder længere end dit opholds varighed), og tjek om du skal have visum til det pågældende land.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du bl.a. se visumregler samt rejsevejledning for det land, du skal besøge. Professionshøjskolen Absalon anbefaler også, at du skriver dig på Danskerlisten, inden afrejse.

For yderligere spørgsmål kan du kontakte Team International på international@pha.dk.

Sproglig forberedelse

Det er en god idé at gå i gang med den sproglige forberedelse tidligt. Selvfølgelig kan det være, at du tager af sted for at forbedre dine sprogkundskaber, men hvis al energi i begyndelsen skal bruges til at prøve at forstå, hvad der bliver sagt, bliver det faglige udbytte også derefter.

Til mange universiteter i engelsksprogede lande, samt til nogle universiteter, som udbyder programmer på engelsk, skal du bruge en engelsk sprogprøve for at komme ind. Dette bør du undersøge i god tid og sørge for også at få afviklet i god tid inden det planlagte studieophold. 

Nedenfor finder du links til forskellige relevante sprogkurser/sprogprøver:

Forsikringer

Læs mere om forsikring her.

Afbrydelse af ophold før tid

Hvis du afbryder dit ophold i udlandet før tid, skal du meddele det til din internationale koordinator med det samme. Du skal afrapportere på samme måde, som hvis du havde været af sted hele perioden.
Hvis du er Erasmus-studerende, skal du muligvis tilbagebetale hele eller dele af dit stipendium.

Tips til kufferten

  1. Hvis du tager nogle former for medicin, så medbring nok hjemmefra (husk evt. Schengen-attest eller medicinattest).
  2. Hav din medicin dig.
  3. Køb med fordel en power bank. Læs mere om vigtigheden af din mobil på rejsen her.
  4. Ved kliniske uddannelser, kan det være en god idé selv at tage f.eks. egne handsker med.
  5. Evt. rejseadapter til elektronisk udstyr.
  6. Rejseforsikringskort og sundhedskort.
  7. Antibakterie håndgel.
  8. Kopi af dit pas.

Kontakt os

Internationale koordinatorer