Flere nyheder

15. maj 2025
Studerende løftede Bælgfrugternes Dag i Slagelse
Hvordan kan bælgfrugter blive en større del af vores hverdag – både som noget vi lærer om og laver mad med? Det satte de studerende på ernæring og sundhed fokus på, da Campus Slagelse markerede Bælgfrugternes Dag.
Teori blev til praksis i køkkenet
I undervisningen på 2. semester har bælgfrugter været omdrejningspunktet – ikke kun som teori i klasselokalet, men også som råvare i det professionelle køkken. Dagen kulminerede med en workshop, hvor klassiske retter fik et twist med fx danske linser, bønner og ærter.
“Vi har arbejdet med bælgfrugter i undervisningen, og i dag har vi prøvet det hele af i køkkenet. Jeg er blevet meget mere opmærksom på, hvad bælgfrugter kan – og jeg kunne faktisk godt finde på at bage focaccia med bønnemel derhjemme,” fortæller Caroline, studerende på 2. semester.
Bælgfrugter, der smager – og mætter
Dagen handlede ikke kun om at lave mad – men om at gøre bælgfrugter relevante i hverdagen. Derfor blev både medarbejdere og studerende fra andre uddannelser inviteret til at smage med.
Zahraa fra pædagoguddannelsen delte sin begejstring:
“Jeg blev virkelig overrasket – sliders med bønnebøffer, persiske gule ærter og en brownie med misokaramel… det smagte vildt godt! Jeg skal helt sikkert prøve nogle af opskrifterne selv.”
Hvorfor bælgfrugter?
Bælgfrugter er proteinrige, mætter godt – og så er de et bæredygtigt alternativ til kød. På ernæring og sundhed lærer du både at arbejde med dem ernæringsmæssigt, kulinarisk og bæredygtigt. Bælgfrugter er en vigtig del af undervisningen hele vejen gennem uddannelsen.
Bælgfrugternes Dag – en del af noget større
Bælgfrugternes Dag er støttet af forskningsprojektet Dansk Bælg, der har til formål at fremme brugen af danskproducerede bælgfrugter gennem fokus på sundhed, smag og økonomi – fra landbruget og hele vejen til tallerkenen.
Læs mere om forskningsprojektet Dansk Bælg, som Absalon står i spidsen for i tæt samarbejde med landbrugsproduktion, industri, forskere og professionelle køkkener.