Afslutningskonference
26. november 2014 på Professionshøjskolen Absalon Campus Roskilde.
Konferencen retter sig mod forskere, undervisere og aftagerfeltet for Professionshøjskolen Absalon’s uddannelser.
På konferencen præsenteres resultater fra VIOL-projektet, og konferencedeltagerne involveres i drøftelser af den velfærdsteknologiske udvikling i professionsfelter og betydningen for professionsuddannelser.
Debatmøde - Ny teknologi i velfærdsprofessioner torsdag den 2. oktober 2014
VIOL-projektet blev præsenteret som led i debatmødet "Ny teknologi i velfærdsprofessioner", arrangeret af DpT og Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)
Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 16.30 -19
- Mikala Hansbøl (forsker i VIOL-projektet ogvar medredaktør og bidragsyder)
Flere veje til at begribe og håndtere teknologi i professionsarbejdet
Forfatterne præsenterede deres bidrag og diskuterede emnet med deltagerne i en bestræbelse på at levendegøre temaet og videreudvikle det.
Midtvejskonference januar 2014
Med deltagelse af projektets forskere, undervisere og interessenter fra aftagerfeltet
Mandag Morgen: Velfærdens innovationsdag 2014
På Mandag Morgens innovationsdag 23. januar 2014 blev VIOL-projektet præsenteret som eksempel på, hvordan velfærdsinnovation kan skabes gennem uddannelsesinnovation.
Professionshøjskolen Absalons aftagerdag april 2013
Ved Professionshøjskolen Absalons aftagerdag den 24.4 2013 forestod VIOL-projektet en workshop med fokus på velfærdsteknologi og fremtidens kompetencebehov.
Innovationskonkurrence på sygeplejerskeuddannelsen, Professionshøjskolen Absalon september 2013
VIOL-projektet stod for et valgmodul om om sundhedsinnovation på sygeplejerskeuddannelsen (4 uger), hvor de studerende arbejdede med en relevant klinisk problemstilling. Denne problemstilling skulle først gennemarbejdes ud fra et forskningsmetodologisk perspektiv og derefter skulle der arbejdes med kreative, innovative og entreprenante ideer i forhold til, at de studerende skulle finde et innovativt løsningsforslag, gerne indenfor velfærdsteknologi, til den konkrete problemstilling de havde arbejdet med på deres kursus/valgfag. I løbet af valgfaget nomineredes de 10 bedste forslag og disse blev den sidste dag præsenteret for et dommerpanel. De studerende med de bedste forslag, blev sendt videre til DM i entrepenørskab "Young Enterprice 2014" på Børsen.
Samarbejdspartnere
Projektet etableres i samarbejde med Roskilde Universitet og med Professionshøjskolen Absalon som projektleder og støttet af den Den Europæiske Socialfond.