Del
English
Vinder af lærebogspris: Elever skal opdage matematikken

Vinder af lærebogspris: Elever skal opdage matematikken

Et lærebogssystem til matematik kaldet ”KonteXt Plus” har modtaget ”Alineas læremiddelpris 2017”. Systemet tager afsæt i den nyeste didaktik og bruges nu af 15-20 procent af børnene i folkeskolen.

Der var hæder til fire ansatte på Professionshøjskolen Absalon, da forlaget Alinea i sidste uge uddelte prisen for årets bedste læremiddel. Prisen er en hæder til lærebogssystemet, der henvender sig til alle klassetrin. Bag serien står blandt andet fire ansatte på læreruddannelsen på Absalon: Bent Lindhardt, Lars Johnsen, Mette Christensen og Niels Jacob Hansen.

Formelt set blev prisen tildelt Bent Lindhardt, der som ekstern redaktør og medforfatter står i spidsen for lærebogssystemet. Ved prisoverrækkelsen blev han interviewet til Podcast, så andre kan følge med i hans tanker bag systemet. Han er utroligt glad for den store ære:

”Det største bevis for, at systemet har succes er vel, at op imod hver femte af skoleeleverne bruger det, og så tænker jeg, at vi også har fået prisen fordi systemet er en faglig solid modvægt til de mere træningsorienterede læremidler. Vi inddrager også det store fagdidaktiske forskning vi har internationalt i matematik. Vi har taget afsæt i den fagdidaktiske skole RME Realistic Mathematic Education som har rødder i det Hollandske Freudenthal institut. Her lægger man vægt på, at eleven skal opdage og opleve matematikken i en kontekst for bedre at forstå den.”, siger han.

”Jeg tænker, at prisen også er et tegn på, at kombinationen af det analoge og digitale fungerer godt i Kontext. Den analoge lærebog præsenterer stoffet i en endelighed,  en overskuelighed og en klar progression mens den digitale hjemmeside med videoer, filer, foto, ekstraopgaver osv. angiver fleksibilitet, variation, valg og uendelighed.   siger Bent Lindhardt. Fordelen ved det digitale er muligheden for at være aktuel og dynamisk mens lærebogen kan stå for de ”universelle” begreber. 

”Det synes at have givet pote”, smiler Bent Lindhardt 

Hør mere om systemet via podcast didaktor.dk/kontext/