Del
English
Uge 20, 2022

Uge 20, 2022

Nye læremidler til indskolingen, som du kan booke i ét eksemplar fra Informationssamlingen til din egen orientering:

Faglitteratur:

 • Cykler
  Lix: 16. Serie: Fakta 2. Teknik og videnskab. Cyklen blev opfundet for flere hundrede år siden og er et transportmiddel, som næsten alle danskere har. Læs mere om cyklens historie og de mange forskellige typer af cykler i denne letlæste bog for børn mellem 7 og 9 år.
 • Dynamo - dansk i 3., grundbog
  Eleverne bydes op til danskundervisning med emner og genrer, som findes i elevernes egen verden. Sammen arbejder de undersøgende og nysgerrigt, og de bruger krop, følelser og hoved, mens de arbejder med danskfagets kompetenceområder.
 • Fattigdom
  Lix: 26. Serie: Fakta 4. Dig og din verden. Hvad er fattigdom? Er der fattigdom i Danmark og hvordan kan børn hjælpe fattige? Få svarene i denne lette fagbog til børn fra 9 år.
 • Hestesport
  Lix: 22. Serie: Fakta 3. Dyr og planter. Du ved måske, at der er en hestesport, der kaldes galopløb, men ved du også, at der findes noget, der hedder voltigering? Læs om, hvad det er, og om mange andre slags hestesport i denne nye fagbog. Kan læses, hvis man er 8-10 år.
 • Joakim Ingversen
  Lix: 17. Serie: Fagklub (blå). Her kan du læse mere om den sjove tv-vært Joakim Ingversen, som de fleste børn kender fra MGP eller juniorbagedysten. Men ved du, hvad Joakim har været danmarksmester i? For 7-11-årige.
 • Store fugle
  Lix: 17. Serie: Fakta 2. Dyr og planter. Store fugle er tunge. Ofte så tunge, at de ikke kan flyve. Denne bog fortæller om nogle af verdens største, og også farligste fugle. For børn mellem 7 og 9 år.

Skønlitteratur:

 • Lotte Arberg: Mørket
  Lix: 17. Serie: Otto (1). Otto er bange for mørke, og han har hørt, at der er mørkt i Jylland, hvor mor og far vil flytte til. Hvordan skal han klare det, og hvad med hans eneste ven, Arthur? For 8-10-årige.
 • Lotte Arberg: Ulven
  Lix: 17. Serie: Otto (2). Otto skal spille skak på computeren med Arthur, men der er ikke noget net! Han må cykle 10 km til netcafeen. Vejen dertil er hård, og hvad hvis Otto pludselig møder en ulv? For 8-10-årige.
 • Lotte Arberg: Stormen
  Lix: 17. Serie: Otto (3). Otto og Anna skal være alene hjemme hos Anna. Pludselig stormer det helt vildt, og Otto bliver urolig. Anna beroliger ham, men så begynder katten, Tiger at klage sig. Den skal have killinger, men vist først om en uge, eller? For 8-10-årige.
 • Marie Duedahl: Do er en fe
  Lix: 03. Serie: Læs lydret (0). Do og Bo klæder sig ud som en fe og en robot. For børn fra 5 til 7 år.
 • Marie Duedahl: Far og Hasan med SAS
  Lix: 05. Serie: Far og Hasan. Lydret (2). Hasan skal flyve til Paris. Han glæder sig meget, men er også nervøs for flyveturen. Da flyet starter, bliver både Hasan og far helt grå i ansigtet. For de 6-7-årige.
 • Marie Duedahl: Far og Hasan ser et gevir
  Lix: 05. Serie: Far og Hasan. Lydret (2). Far og Hasan er på tur i skoven. Far ser en kronhjort med et stort gevir. Han synes, det ser sjovt ud, lige indtil den løber efter far og stanger ham bagi. For de 6-7-årige.
 • Marie Duedahl: Mo får en rå bil
  Lix: 04. Serie: Læs lydret (1). Mo får en rå bil og så går turen til USA på eventyr. For 6-7-årige begynderlæsere.
 • Rikke Dyrhave: Liva med hjerte over
  Lix: 18. Serie: Pigerne i 5.Y (1). Liva har glædet sig vildt til sin fødselsdag. Glæden stopper brat, da det viser sig, at Simone inviterer til fødselsdag samme dag som Liva. Simone nægter at flytte sin fest, og så vil Liva heller ikke. Alt går i hårdknude - men så får Zala en ide. For 8-12-årige.
 • Rikke Dyrhave: Asta Basta
  Lix: 18. Serie: Pigerne i 5.Y (2). Asta savner Julie, men nu hænger Julie ud med Mathilde og Simone og ser slet ikke Asta. Da der skal arbejdes på et projekt om klima, kommer Asta i gruppe med fodboldpigen Zala. De har intet til fælles - hvordan skal man så kunne arbejde sammen? For 8-12-årige.
 • Sara Ejersbo: Ponyklubben - Eva og Blue
  Lix: 13. Serie: Læs løs (6). Ponyklubben. Eva elsker sin pony Blue. Efter en grim oplevelse har de svært ved at komme i gang med at ride igen. Eva er ked af det, men nu skal der ske noget. Hun vil med til et stævne, hvor der ellers kun er store heste. Fra 9 år.
 • Sara Ejersbo: Ponyklubben - Sana og Max
  Lix: 13. Serie: Læs løs (6). Ponyklubben. Sana elsker ponyen Max, men det er ikke hendes hest. Nu skal den sælges, og hendes forældre har ikke råd til at købe den. Men måske er der en udvej? Måske kan hun få hjælp af sin lillesøster? Fra 9 år.
 • Jim Højberg: Ask og Ida - Super Ask og Super Ida
  Lix: 08. Serie: Ask og Ida (5). Ask vil lave en Superman-klub, hvor Ida skal være med. Sammen vil Super Ask og Super Ida fange forbrydere. For 7-8-årige.
 • Jim Højberg: Ask og Ida - lyn og torden 
  Lix: 08. Serie: Ask og Ida (6). Shelterturen bliver ikke så sjov for Ask og Ida, da der bryder et uvejr løs, mens de ligger i soveposerne. For 7-8-årige.
 • Jim Højberg: Ask og Ida - på natløb
  Lix: 08. Serie: Ask og Ida (7). På teltturen med spejderne bliver Ask og Ida vækket, da de sover. De skal på natløb. For 7-8-årige.
 • Jim Højberg: Hugo P. og de væmmelige vampyrer
  Lix: 21. Serie: Hugo P. (2). Hugo P. skal på lejrskole med klassen, og de skal på natløb. Han glæder sig, for de skal besøge et vampyrslot. Hugo elsker vampyrhistorier, men pludselig bliver det hele lidt for virkeligt. For 9-11-årige.
 • Cecilie Kondrup Michelsen: Oscar får en ny ven
  Lix: 08. Serie: Oscar har ADHD (1). Oscar har uro i kroppen. Ham larmer. Han råber. De andre børn orker ham ikke. Så han har ingen venner. Bare han kunne finde en ven. Fra 7 år.
 • Cecilie Kondrup Michelsen: Oscar vil danse
  Lix: 08. Serie: Oscar har ADHD (2). Oscar har uro i kroppen. Han kan ikke stå stille. Så han danser hele tiden. Men Mark synes, at Oscar er sær. Så han driller Oscar. Derfor vil Oscar ikke danse mere. Men kan han lade være med at danse? Fra 7 år.
 • Cecilie Kondrup Michelsen: Oscar kaster med ting
  Lix: 08. Serie: Oscar har ADHD (3). Oscar har meget vrede og uro i kroppen. Når han bliver vred, kaster han med ting. Det er ikke godt. Så Oscar må finde en anden måde at være vred på. Kan han det? Fra 7 år.
 • Lene Møller Jørgensen: Isens krystal
  Lix: 13. Serie: Henry og det magiske atlas (1). Henry fatter ingenting. Det ene øjeblik er det sommer, og så pludselig ligger der sne overalt, og han kan høre lyden af ulve. Foran ham står en fremmed dreng. En dreng som har desperat brug for hjælp til at besejre ånde-dronningen. Fra 9 år.
 • Lene Møller Jørgensen: Den gyldne kugle
  Lix: 12. Serie: Henry og det magiske atlas (2). Ved et uheld taber Henry den magiske pil, og med det samme er Ofelia og han et fremmed sted. Foran dem står Isak fra deres første mission. Men han er desværre ikke alene. For de er omgivet af sørøvere. Fra 9 år.
 • Daniel Zimakoff: 3 venner 1 plan
  Lix: 14. Serie: Læseklub (rød). Tommy og Annika ønsker, at deres forældre skal blive kærester. På klassens lejrtur vil de gøre Tommys mor bange, så Annikas far kan hjælpe hende, men det går ikke som planlagt. Til drenge og piger fra 9 år.
 • Daniel Zimakoff: Karl Smart - rollespil
  Lix: 16. Serie: Karl Smart. Læseklub (rød). Karl Smart begynder til rollespil sammen med fem venner fra klassen. Først tager de ind og køber dragter og våben. Bagefter drager de ud i skoven for at være med i et stort slag. Mon de vinder? For 9-11-årige.
 • Per Østergaard: Onkel Peter tager tyren ved hornene
  Lix: 09. Serie: Talemåder. Far siger, at onkel Peter skal tage tyren ved hornene. Det synes Magne ikke er en god idé. For han har set tyren. Den er både stor, hidsig og farlig. Magne må hjælpe onkel Peter. Men hvordan? Fra 7 år.
 • Per Østergaard: Victor og far - laver mad på grill
  Lix: 06. Serie: Victor og far (5). Victors far er vild med at lave mad på grillen. Han elsker pølser og brød, og kan spise det mange dage i træk. Victor er ved at blive meget træt af grillpølser. Hvad gør han? For de 6-7-årige.
 • Caroline Ørsum: Jeg hedder ikke Otto
  Lix: 13. Serie: Læseklub (rød). Anna vil gerne tjene penge, og hun er derfor glad, da hun får jobbet som babysitter for Otto. Men som aftenen skrider frem, bliver Otto sværere at styre, og han skyder hele tiden skylden på sin mystiske, usynlige ven, Toto. Gys for 9-12-årige.
 • Per Østergaard: Victor og far - vasker bil
  Lix: 06. Serie: Victor og far (6). Far råber og bander af alle mågerne, som skider på hans bil. De ødelægger lakken på bilen siger han. Derfor går far i gang med at vaske bil, men han glemmer noget. For de 6-7-årige.

Sådan gør du:

 1. Klik på et link ovenfor, så kommer du til mitCFU.
 2. Log på med dit UNI-login.
 3. Klik på den gule knap "Book nu til gennemsyn".

Har du spørgsmål? Find vejledninger på https://wiki.mitCFU.dk. Du kan også kontakte Informationssamlingen på infocfu@pha.dk eller tlf. 7248 1920.