Del
English
Lærfest København’22

Lærfest København’22

Alt det gode, du kender fra Danmarks Læringsfestival, men nu med nyt navn og nye muligheder og tiltag.

Af Rikke Egeberg, pædagogisk konsulent for de pædagogiske læringscentre og fysiske læringsrum. Medarrangør af Lærfest’22

Festivaltid. Dørene slås op til Bella Center, og folk myldrer ind. Et slaraffenland af læremidler og faglighed. Udstillere, der bare venter på at inspirere og præsentere, hvad de har på hjerte. Pædagogiske projekter og kommuner med bud på den gode praksis står klar til at videndele og debattere. Programmet bugner af inspirerende gratis oplæg, som vores udstillere præsenterer for jer. Områder med fysiske læringsmiljøer, der inviterer til refleksioner om skolens fysiske rammer. Mødet med den tidligere kollega. Gensynsglæden. Debatten med en ukendt kollega, der brænder for det samme som dig, til en fagdate i de bløde sofaer i mormors stue.

Alt det vender tilbage med Lærfest’22! Glæd jer til, at Bella Center igen slår dørene op for lærere, pædagoger, ledere, studerende, forvaltningsfolk og alle andre fagprofessionelle inden for uddannelse og læring til de 0-18 årige samt voksen- og efteruddannelse. Lærfest København’22 afholdes den 16. og 17. marts 2022 i Bella Center. 

Lærfest – hvorfor nyt navn?

Bag Lærfest står CFU, Centre for Undervisningsmidler. Med det nye navn – Lærfest – slås tonen an til et nyt og gunstigt samarbejde med Skolemessen i Aarhus, der tilsvarende skifter navn til Lærfest Aarhus. Det bliver alt det gode, I kender fra udstillingen på Danmarks Læringsfestival med mere til. Sammen går vi i tæt dialog med udstillere og interessenter af Lærfest for at skabe det bedst mulige tilbud til Uddannelsesdanmark. Ambitionen er, at vi sammen hen over foråret vil lave en årligt tilbagevendende begivenhed – Lærfest – der på forskellige måder sætter spot på læremidler, faglighed, netværk og sparring. Alt sammen for at styrke fokus på læremidler, netværk og de didaktiske og pædagogiske refleksioner – sammen med jer.

Lærfest København’22

Lærfest – ét brand, to messer og online oplæg

Konkret bliver der to fysiske arrangementer under brandet Lærfest: Lærfest København (tidl. Danmarks Læringsfestival) og Lærfest Aarhus (tidl. Skolemessen). På vores hjemmeside vil I kunne finde alle ressourcer, der bliver tilgængelige i forbindelse med Lærfest. Det hele samlet under samme virtuelle hat på vores hjemmeside: lærfest.dk. En stærk ressourceside til jeres overblik og planlægning. Lærfest kan blive den ramme, I som skole kan bruge til at forberede det kommende års undervisning. Vi lægger op til langt mere aktivitet både før, under og efter messen – meget gerne i samarbejde med CFU Absalon. Med Læringsfestival online 2021 fik I mulighed for at gense udstillernes gratis oplæg i perioden efter festivalen. Det fik vi så god respons på, at det er ambitionen, at der i Lærfest-perioden vil være mulighed for at finde optagede oplæg fra de af vores mange udstillere, der har ønsket at stille oplæg til rådighed på lærfest.dk. Det betyder, at I, ud over inspirationen fra den fysiske messe, også kan bruge oplæg til fælles afsæt for drøftelser på skolen. Med Lærfest lægger vi os virkelig i selen for at understøtte jeres arbejde på skolerne.

Glæd jer derfor til at møde en levende messe med en masse af det, I kender fra tidligere, på Lærfest København i Bella Center den 16.-17. marts 2022. Og ikke mindst lade jer inspirere af ressourcer på vores hjemmeside. I registrerer jer gratis på vores hjemmeside.

Så sæt et stort X i kalenderen til marts 2022. Vi ses!

Deltag som skole eller kommune

På Lærfest København’22 er der stort fokus på videndeling og netværk. Ud over den inspirerende udstilling er der derfor afsat et stort område, hvor skoler og kommuner kan videndele og sparre, møde folk, der vil inspireres, og komme i dialog med relevante folk til et styrket netværk.

Ønsker I som skole eller kommune at bidrage til dette område og være med til at bringe den gode praksis i spil, så læs med her:

  • Som skole/pædagogisk projekt: Få en gratis stand i området og præsentér jeres pædagogiske projekt.
  • Som kommune: Køb en stand i området og inspirér og invitér til videndeling og dialog. Det er oplagt bl.a. at præsentere fondsstøttede projekter, hvor I har forpligtet jer på videreformidling.

Er I som skole eller kommune interesseret i at deltage på Lærfest København’22, kan I kontakte Rikke Egeberg, rieg@pha.dk for yderligere info og aftaler.

Gratis arrangement efter lukketid

Har du set, at du i år kan deltage i det gratis sociale netværksarrangement efter lukketid onsdag? Fra kl.  16.00-17.30 skrues op for hyggen med DJ, underholdning ved Torben Chris og gode rammer til at få snakket med alle de gode folk, du er stødt ind i på Lærfesten.

Lærfest København’22
Lærfest København’22

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i Praksis 7, 2021. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs Praksis her.