Del
English
Corona-skoleliv

Corona-skoleliv

Susanne Kofoed er dansklærer og AKT-vejleder på Fårevejle Skole. Hun fortæller her om sine erfaringer med mange måneders corona-skoleliv.

Har du en oplevelse fra dit skoleliv, du gerne vil dele her, kontakt da Tine Longfors på tll@pha.dk.

Jeg og min daværende 6. klasse lærte en hel del om onlineundervisning og kommunikation i teams. Jeg lagde ud med at instruere og tale med dem som samlet klasse, men gik så over til samtaler i grupper, hvilket fik flere på banen i den mundtlige undervisning.

I de første uger lagde vi som samlet lærergruppe i klassen alt for mange opgaver til eleverne. Det fik vi reguleret og tilpasset individuelt til forskellige elever, så det blev mere overskueligt for elever... og forældre ;-)

Corona-skoleliv

Største positive overraskelse:

Min største positive overraskelse for hjemmeperioden har været, at forældrene i høj grad henvendte sig for at bede om hjælp og vejledning i forhold til hjemmearbejdet og det at have børnene så meget hjemme. Jeg synes, det affødte mange gode samtaler, og oplevede stor lydhørhed fra forældrenes side. 

I skoleperiodedelen blev det virkelig let at tage på ture, da vi var de samme lærere i klassen. Vi fik supergode oplevelser på cykel i vores lokalområde.

Den største udfordring:

Jeg savnede mere kommunikation og koordination i og af lærergruppen undervejs. Jeg tænker, det havde været godt med et sted, hvor der blev samlet op. Herfra kunne man så dele gode og mindre gode erfaringer, så “kiksere” ikke blev gentaget i flere klasser, og succesoplevelser kunne spredes.

Hvad jeg tager med mig:

Jeg tager med mig, at det er godt at huske at tænke kreativt og gå udenfor, når det er muligt. Jeg vil det gerne, men synes ikke altid, jeg får gjort det nok. Og så har jeg fået styrket relationen til min danskklasse, fordi vi har haft så meget tid sammen og været på ture sammen.

Corona-skoleliv

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i Praksis 6, 2021. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs Praksis her.