Del

Virtual reality i undervisningen

Hvis du i undervisningen skal arbejde med eksempelvis jordens opbygning, Danmark i 1600-tallet eller noget tredje, vil du måske typisk bruge læremidler som bøger, film, billeder m.m. Med VR kan du tage eleverne med på en rejse og opleve de ting, I arbejder med.

VR er en udvidelse af læringsrummet; det er et oplevelses- og interaktionsmedie, som giver nye muligheder i undervisningen. En måde at anvende VR i undervisningen er at tage eleverne med på en virtuel skoleudflugt. Der findes en lang række apps, som du kan finde inspiration til her på siden, hvor eleverne kan rejse og udforske steder og verdener. Du kan som lærer guide dine elever i udflugten eller lade dem gå på opdagelse på egen hånd. Hvorfor ikke lade eleverne selv udforske pyramiderne som en del af et forløb om rumgeometri i matematik?

Du kan ligeledes bruge VR sammen med 360-billeder, som du henter eller selv tager og derved skaber dine egne VR-universer. Du kan eksempelvis lægge opgaver ind i guidet tur på Alexanderplatz eller tage et 360-billede under jeres tur i skoven og lægge opgaver og ressourcer ind i det. Eleverne kan ligeledes være skabende i VR og bruge VR til interaktiv formidling.

Typisk vil VR ikke stå alene i undervisningen, men være et supplement. Et eksempel kan være, hvis I arbejder med rummet i fysik. Her kan VR være med til at give eleverne mulighed for at se nærmere på nogle af de planeter eller fænomener, som de har arbejdet med i den regulære undervisning. Således kan eleverne få en bedre forståelse af eksempelvis størrelsen af andre planeter end dét, et billede eller en bog kan give, og ligeledes få mulighed for at arbejde undersøgende i forhold til rummet.

Opsummeret kan du med VR knytte din regulære undervisning til oplevelser uden rent fysisk at forlade skolen.

Teknisk fif

Gode VR-apps til smartphone:

  • DR VR
  • Google Streetview
  • Within
  • Discovery VR
  • Liftoff VR
  • VR Moon