Del

Virtual reality (VR) og augmented reality (AR)

Hvad er VR?

VR er en forkortelse for virtual reality. Man tager en slags brille på (HDM - head mounted display) og træder ind i en anden verden.

Der er to forskellige typer HDM: Med den ene - den billigste - bruger man sin egen smartphone og benytter VR via apps installeret på telefonen eller 360 graders video. Den anden måde, man kan se VR-indhold på, er via et HDM, hvor indholdet bliver genereret via en computer eller konsol. Her er HDM’et altså ikke bare en "dummy", men indeholder elektronik.

Der findes forskellige typer VR-udstyr i den dyrere ende. Lige nu er det nok HTC Vive, der leverer den bedste oplevelse. Denne kræver en kraftig gamer-PC med et stort grafikkort. Ved HTC Vive har man også controllere i hænderne og kan bevæge sig rundt i det, man kalder "6 degrees of freedom".

Mere om VR i undervisningen.

Hvad er AR?

AR er en forkortelse fra augmented reality. Man kigger typisk gennem kameraet på en smartphone, og via en app bliver der tilføjet et "ekstra lag" på virkeligheden.

Eksempler på AR er Pokémon Go og Aurasma. I den nye version af iOS har Apple tænkt i AR, så de har opfordret producenter af apps til at lave AR-indhold. Her kan man f.eks. finde Ikea, som har lavet en app, hvor man kan placere møbler i sit eget hjem ved hjælp af kameraet på telefonen.

Mere om AR i undervisningen.

Kan du ikke se padlet'en herunder? Klik på det røde felt og acceptér alle cookies.