Del

Ultra:bit/micro:bit

Er jeres skole en del af ultra:bit-projektet, så er der hjælp at hente hos CFU.

Vi tilbyder blandt andet kurser for lærere, der ønsker inspiration til, hvordan de kan arbejde med micro:bitten.

Ultra:bit er en tre-årig indsats i samarbejde mellem DR, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit skal ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

I 2018 fik 60.000 elever i 4. klasse en micro:bit-enhed i hånden, hvor de kan arbejde med blandt andet kodning. Målet er, at man i 2019-2020 skal udvide projektet, så også 5. og 6. klasser kan komme med og dermed nå op på 100.000 elever i mellemtrinnet. I den forbindelse vil der blive mulighed for at deltage på workshops rundt omkring i regionen. Der vil komme information ud gennem kommunekonsulenterne vedrørende dette, og du vil også snarest kunne finde mere information her på siden.

Kurser i ultra:bit

Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag. Der findes digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole.

Hos CFU udbyder vi løbende nye kurser i emnet. Her finder du vores aktuelle kurser.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om mulighederne for rekvirerede kurser i brugen af micro:bits i undervisningen på tværs af fag.

Besøg vores ressourceside

Hvis du vil vide mere og arbejde med micro:bits i din undervisning, har vi udarbejdet en side med en række øvelser, som både kan støtte dig i at blive skarpere på micro:bit og anvendes i undervisningen. Besøg microbitabsalon.dk.

Lån flere ultra:bit-sæt 

På mitCFU.dk kan du låne flere micro:bits til brug i undervisningen og diverse ekstra udstyr:

Hent folderen (pdf)