Del

Hvad koster et makerspace?

Det er faktisk næsten et umuligt regnestykke, men vi har forsøgt!

Priserne er indsamlet fra internettet og ved forespørgsel hos forskellige leverandører i perioden april-maj 2019. Alle steder har vi taget listeprisen, dvs. at tilfældige tilbud ikke er taget med i udregningen. Alle priser er ekskl. moms. Der er ikke links på, hvor du kan købe udstyret, da I sikkert kan få det meste ved en lokal forhandler. Skulle I have problemer med at finde et bestemt udstyr, så er I velkommen til at kontakte os. Så kan vi henvise til relevante forhandlere.

Regnearket er opdelt i faner, som primært er delt op efter en implementeringsperiode på 3 år. Perioden er valgt, fordi hver teknologi kræver tid at mestre, og det tager tid at udvikle gode undervisningsforløb, der styrer eleverne/brugerne imod at være selvstændige designere og konstruktører.

Derudover er der en liste over værktøj og andet udstyr, vi mener, bør indgå som en del af et makerspace. Vi er også kommet med et bud på, hvad det vil koste at indrette et lokale, men på et meget overordnet plan, da skoler og lokaler er meget forskellige. 

Læs vores tanker omkring indretning af et makerspace.

Mediepakken er lige så meget tænkt til PLC (pædagogisk læringscenter). En vigtig del af at arbejde i et makerspace er, at eleverne kan dokumentere deres arbejdsgange, ligesom de kan fortælle og vise deres produkter som inspiration til andre brugere og eventuelt dele deres tegninger og designs. 

Se regnearket her.